Wat is rotatiegieten

Rotatiegieten is het spanningsvrij verhitten van kunststof poeder in een matrijs (warme holle vorm) tot een gevormd kunststof product. Met behulp van rotatiegieten (custom moulding) kunnen producten van elke gewenste omvang worden gemaakt. Ons hightech machinepark is ingericht voor groottes van 10 cm tot 6,5 m.

De toepassing van kunststof rotatiegieten biedt veel flexibiliteit. Zo is elke denkbare vorm (enkelwandig of dubbelwandig) mogelijk. Onze machines zijn ingericht voor producten van 5 x 5 cm tot 6,5 x 5 m. De matrijskosten zijn relatief laag, gemaakt vanuit plaatstaal of gegoten aluminium matrijzen. Bij PRM Kunststoffen BV zijn uw matrijzen c.q. mallen altijd aan te passen bij wijzigingen in het product. Zo bespaart u aanzienlijk op ontwikkelingskosten voor nieuwe matrijzen.

Het rotatiegietproces in het kort:

Men vult de matrijs met kunststof poeder. De matrijs wordt verhit totdat het poeder vloeibaar is. Daarna wordt de matrijs langzaam afgekoeld totdat het kunststof gestold is. Dit gebeurt allemaal terwijl de matrijs zowel om de x-as als om de y-as draait in een langzaam tempo. Doordat het kunststof stolt blijft het aan de binnenkant van de matrijs zitten en neemt het de vorm van de matrijs aan.


De grondstof gaat in de matrijs

rotatie

De matrijs wordt gesloten en verhit

rotatie

De matrijs wordt om alle assen gedraaid en gekoeld

rotatie

De matrijs wordt geopend

rotatie

...het product is klaar


Materialen

Bij het proces van kunststof rotatiegieten maken wij gebruik van de volgende materialen:

Polyetheen (PE)
Polypropyleen (PP)
Nylon
PVC

Website & realisatie: GHP-online